Stommiteiten

Stefan geeft als thema “stommiteiten”. Wat heb je in je leven gedaan waar je later van dacht: “dat was een stommiteit”?

“Te vroeg achter de meisjes lopen!”, zegt Jean. Als Stefan hem vraagt hoe het kwam dat hij zo vroegrijp was, zegt dat hij dat hij het niet meer weet terwijl hij stilletjes naar de vrouwenkont gluurt die naast hem staat. Stefan maakt er een grapje over en het ijs is gebroken.

stommiteitVan katten op het gasvuur zetten tot over in het verkeerde klaslokaal gaan zitten, vertelt Corrie dat ze vroeger haar eigen “overlevingsmechanisme” had ontwikkeld door iedereen die ze niet mocht af te stoten met een grote mond. We maken er een scène over: het roepen van Corrie wordt een woordenbrij die we niet meer verstaan.

Rita komt naar voor en zegt dat de grootste stommiteit uit haar kindertijd was dat ze de mensen die haar in vertrouwen wilde nemen nooit heeft vertrouwd. Dat heeft haar hele zelfbeeld kapot gemaakt. Ze bleef terug keren naar diegene die haar kwetste.

We maken een scène waar Rita aan de mensen voorbij loopt die haar in vertrouwen wil nemen en waar ze uiteindelijk afrekent met datgene dat haar kapot maakte. “Dit heb ik nooit gekunnen. Dit had ik zo graag willen kunnen”. Ze gaat weer zitten, haar hart klopt luid, zegt ze.

Jean is de Eerste man die vroegrijp was. Een titel die hij met trots draagt. Jean is trots en dat voelt goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s