verbeelden is durven

IMG_1365Denkbeeldig. Stefan wil het hebben over denkbeeldig. Een denkbeeldige wereld, een wereld waarin alles zou kunnen. Rita wilde vroeger in een ander huisgezin wonen. Davey kan niet volgen, zegt hij. ‘Wat bedoel je Stefan? Denkbeeldig?’ Hij legt het uit. ‘Iets zien of fantaseren wat er niet is, zoals bij een fata morgana.’ Davey begrijpt het. Zoals in jezelf spreken. Zoals waanbeelden?

Kizzy komt naar voren. Ze is er vandaag voor het eerst bij.

 

wereld vredeHaar denkbeeld, haar fantasie, is een prins op het witte paard. Ze zegt het stilletjes, maar haar ogen glimmen. ‘Zou je de wereld van het witte paard met de prins eens kunnen laten zien aan ons? Wij zijn er niet; dit is de 4e wand; een denkbeeldige wand tussen jou en het publiek.’

Ze staat daar even. Flor speelt en Kizzy staat. Ze kijkt naar de kant. Het lukt niet. Ze gaat zitten. Stefan vraagt haar terug op het podium. ‘Kun je gewoon eens blijven staan en aan je prins denken?’ Dat doet ze. Achter haar ogen beweegt alles. Wij zijn stil en kijken. Naar haar en haar wereld.

Davey’s denkbeeld is wereldvrede. Zacht fluisterend met zichzelf is daar de wereldvrede. Hij bakent de grenzen af met hoekige, rechten bewegingen en het peace-teken.

Davey die vorig jaar niets zei, danst en tast zijn denkbeelden af.

Verbeelden is durven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s