uitbreken

‘Zoek de vrijheid op’ zegt Stefan. Ze staan in een grote kluit dicht op elkaar op het podium. ‘Zoek het eerst in jezelf’. Iemand probeert. Met zijn ogen dicht draait hij met weerstand zijn hoofd heen en weer. ‘Ja, goed! Allemaal nu’. De groep begint. De hoofden bewegen traag langs elkaar. ‘Maak het groter; je lijf doet ook mee’.

Ze beginnen opnieuw. Hij spoort ze aan om op hun eigen manier te zoeken naar die vrijheid; in hun hoofd, in hun lichaam. De bewegingen worden groter; hun armen en lijf doen mee. Ze wringen langs elkaar heen op zoek naar vrijheid, naar een plek. Stefan roept: ‘Probeer één voor één uit de groep te breken. Als iemand uitgebroken is, haalt de groep hem of haar weer terug’.

Iemand breekt uit. De groep haalt snel de ontsnapte medespeler terug. Ook de tweede en de derde uitbrekers worden terug gehaald.

Er ontstaan een beeld, een scène. Over een eindeloos gevecht dat in ons zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s