première

Vanavond is het première. Het is af. Nu is het aan de spelers en aan het publiek. De afgelopen week hebben we elke avond gerepeteerd. Vanavond zal de zaal vol, meer dan vol, zitten. De zenuwen stijgen. Nellie kan al een paar dagen niet zo goed meer slapen. Het is spannend.

Donderdagavond. Stefan vraagt om een minuut stilte. Voor Dirk. ‘Dirk was hier heel graag bij geweest, hij had zich goed geamuseerd met jullie allemaal’, zegt Stefan. Een minuut stilte gaan we ook voor de voorstelling vragen.

Na de doorloop zit iedereen te bekomen in de zetels. ‘Het was fantastisch om met jullie te werken’, zegt Stefan. Iedereen wordt stil en luistert. Stefan schiet vol. ‘Voor mij stopt de reis hier, want morgen is het van jullie. Het is prachtig, concentreer je en ga ervoor met energie. Bedankt voor jullie verhalen, inzet en enthousiasme.’ Hij krijgt een applaus. Vanavond is het voor hen, het applaus.

Een gedachte over “première

  1. Om mensen zo zichzelf ‘te laten opdiepen’ hebben ze vertrouwen nodig als basis én benieuwd zijn naar hun eigen inhoud!
    Dit te kunnen be – werken is een erg mensbevorderende creatieve act!!! DANK allemaal!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s